Indiegogo kampanja za Bosanskog viteza

November 3, 2021

Epska avantura o potrazi za identitetom - An epic journey about the search for one's true self.

"Sead Delić rođen je 1971 u Glogovi kod Bratunca. U toku rata kao pripadnik Armije BiH, uz veliku ličnu dramu preživljava i Genocid u Srebrenici. Po zavrsetku rata odlazi u Ameriku i formira porodicu. Ali ljubav prema domovini i čini svoje i Sead se sve češće vraća u Bosnu.

Tu otkriva strast u vidu izučavanja srednjovjekovne Bosne. Konstantno obilazi istorijske lokacije i na drustvenim mrežama objavljuje tekstove i fotografije. Njegova stvarnost postaje zapravo fikcija o zaboravljenim prošlim vremenima u kojima Sead pronalazi svoj mir. Bosanski vitez je priča o slijeđenju srca, oporavku nakon ratnih trauma ali i ogromnoj ljubavi prema svojoj zemlji."


Ovo je kratki sinopsis dokumentarnog filma "Bosanski vitez" na kojem radimo već nekoliko godina. Pandemija je usporila brojne aktivnosti koje su trebale biti realizirane te smo se odlučili da preko platforme INDIEGOGO započnemo kampanju prikupljanja sredstava.  Ukoliko se odlučite da podržite ovaj projekat za vas smo spremili i posebne nagrade . Budite slobodni da nas kontaktirate za sve eventualne nedoumice.