SRETAN DAN NEZAVISNOSTI!

March 1, 2022

U prethodnom smo periodu kadrove Viteza snimali u gradovima Mađarske i Turske, a sada već slažemo opremu i volju za martovski krug snimanja po Evropi . Ekipa filma želi se od srca zahvaliti svima koji su na bilo koji način podržali projekat, jer su nam upravo oni i dali mogućnost da radimo nove kadrove filma. Pred nama je još uvijek dobar komad puta, ali je vizija svakom od nas jasna.

U nastavak snimanja sa sobom nosimo  veliku nostalgiju prema svakom našem komadu zemlje. Na putu potrage za identitetom, nastojimo ne izostaviti niti jedan kadar i pratiti vjerno korak historije. U danima kada suosjećamo sa građanima Ukrajine i kada se po ko zna koji put možemo uvjeriti u neprocjenjivu vrijednost slobode domovine, pamtimo da smo ne tako davno i mi stajali na liniji očuvanja zemlje. Pamtimo i to da je sve ove godine čuvamo na ovaj ili onaj način i nastojimo u sebi održati spremnost da je kroz budućnost čuvamo još bolje.

Na dan naše nezavisnosti,  svojim radom i svojim primjerima dajmo doprinos očuvanju Bosne. Na dan naše nezavisnosti, osvrnimo se oko sebe i cijeloga svijeta, ne bismo li napokon jasnije vidjeli da je snaga naroda u njegovoj blizini i spremnosti da zajedno brane uvjerenje. Naš viši ideal, naša zemlja Bosna, suverena i nezavisna na kartama svijeta, jedino je mjesto na cijelom svijetu koje ćemo s pravom nazivati svojim. Zato neka je sretan Dan nezavisnosti svakom građaninu Bosne i Hercegovine, i neka nam budućnost donese vrijeme u kojem ćemo biti znalci historije koliko i borci za budućnost zemlje.